Priča o studentu elektrotehnike koji je svoju originalnu ideju pretvorio u brend​

Kofer vašeg tate ili djeda koji već dugo prašnjav stoji na ormaru ili u podrumu sada može postati vaš kofer za osobito putovanje. Naime, upravo taj kofer koji su na put nosili vaši stari može postati unikatni i personalizirani prijenosni zvučnik i odvesti vas na uzbudljivo glazbeno putovanje. Usto, bit će i prekrasan, zavodljiv detalj u vašem stanu, kafiću ili uredu.

 

Sound Box je brand koji je osmislio, dizajnirao i plasirao na tržište student elektrotehnike Dimitri Vinzenz Jerinić (21). Odrastajući uz oca Dietera Wilhema elektrotehničara, već sa sedam godina je naučio lemiti i spajati žice i napravio svoj prvi brodić na elektromotorni pogon. Svoj interes Vinzenz je proširio na robotiku, ali je maturirao upravo na temu prijenosnog zvučnika.

Prvi prijenosni zvučnik napravio je za zabavu i svoje prijatelje, kada su išli na maturalc, dosjetivši se načina slušanja glazbe u autobusu. Taj kofer bio je od prešanog papira i na 3,5 mm priključak za mobitel: „Htio sam razveseliti prijatelje glasnim zvučnikom, da ne slušamo narodnjake na mobitelu“, prisjeća se i šali Dimitri Vinzenz. 

Cijeli autobus, i prijatelji i profesori, bili su oduševljeni jer je upravo taj kofer, tj. prijenosni zvučnik bio glasniji od ostalih zvučnika koje su imali, a koje su kupili u trgovinama. Također, Vinzenza je to učinilo još popularnijim među prijateljima jer je njegov dizajn oduševljavao i mamio poglede. 

Vrativši se s maturalca, dobio je ideju da kožni antikni/starinski/vintage/retro kofer pretvori u jednako tako atraktivan i koketan zvučnik. No ti kožni koferi zbog svojeg podatnog materijala i mekoće, trebali su drvenu konstrukciju pa je za to izabrao fino drvo, a koje sad proizvod čini još dekorativnijim i atraktivnijim. Dosjetio se i bluetooth povezivosti pa i tu mogućnost ugradio u rad zvučnika. 

Studij elektrotehnike, Vinzenzu je donio nova znanja i istraživanja pa je prijenosni zvučnik usavršio, dodavši mnoge detalje koji su doprinijeli kvaliteti i izvrsnosti pa je 2017. osnovao brand Sound Box. 

Sound Box je dosegao zavidan nivo kvaliteta, dostatan da ga se slobodno, s punim povjerenjem u kvalitetu i privlačnost, plasira na tržište pa je sada došao i trenutak kada mu vi, građani, sviđa li vam se njegov proizvod i rad, možete pružiti potporu, donirati mu stari kofer ili pak novčano investirati u njegov brand. Uz takvu potporu, vjerojatno neće izostati ni širi interes tržišta pa bi se  originalna hrvatska ideja i proizvod mogli plasirati izvan granica Hrvatske.

PRATITE NAS

Politika privatnosti